الأربعاء، 13 يوليو 2011

رمضان وأيامه وأحلى أكلاته


أهلا بيكو
غيبت عليكو؟ إن شاء الله ماكونش غيبت كتير. كل سنة وانتو طيبين رمضان خلاص قرب أوي فاضل أسبوعين فقولت لااازم اعمل الواجب وافيدكو في وصفات الفطار، بس مش كله يعني هضيف كام وصفة للشوربات لأن الشوربة دي من أهم وأحلى الأكلات لكل الناس في رمضان، هبدأ إن شاء الله بشوربة الحريرة


لأنها شوربة مشهورة أوي في رمضان في المغرب وناس كتير بيحبوها، نبدأ بالمقادير:

بصلة مفرومة 

كيلو طماطم مفرومة
2 كوب حمص الشام
حزمة بقدونس 
حزمة كرفس 
1/2 حزمة كزبرة 
2 ملعقة صلصة طماطم 
2/1 كوب عدس 
2/1 كوب شعرية أو أرز
ملح وفلفل اسود 
كركم
كمون
كوب دقيق 
بيضة 
قطع من لحم البقر 


الطريقة

انقعى الحمص ليلة كاملة في الماء ثم ازيلي قشرته، ضعي البصل في إناء مع الطماطم  وصلصة الطماطم والحمص والعدس والبقدونس والكرفس وقطع اللحم والتوابل لكن لا تكتري منها ثم ضعي الإناء على نار هادئة لمدة عشر دقائق مع التقليب، ثم أضيفي لتر ونص من الماء وغطي الإناء واتركيها لمدة 45 دقيقة تقريبا

ثم أضيفي الشعرية مع التقليب لكي لا تلتصق واخلطي الدقيق مع كوبين ونصف ماء جيدا ثم أضيفيه للخليط مع التقليب ثم ضيفي البيضة واتركي الخليط على النار لمده 30 دقيقة ويمكنك التحكم في سمك الشوربة بالماء كما تحبي بعد ذلك يتم رفعها من على النار

ونزينها بالبقدونس




ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق

تعليقاتكم مرحب بيها في أي وقت وأكون سعيدة جدا لتعليقكم على موضوع أعجبكم

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...